Курсът „Носещи живот“

Какво представлява курсът?

Курсът „Носещи живот в себе си“ представлява авторски тренинг , който повече от десет години се развива и обогатява и през който за тези години са преминали повече от две хиляди и петстотин жени по време на своята бременност, често и за своето второ и трето дете. Това, което привлича участничките към този курс е новият поглед към бременността като към най-специалния период в живота на жената, в който тя , с подходяща насока, може да направи най-много за връзката си с бъдещето си дете и чрез подходящи упражнения и практики  да изгради в него благороден характер.

Построен върху основата на йога с много допълнителна работа, насочена към психосоматичното единство на майката и бебето и благотворното въздействие на съзнателното общуване помежду им, този тренинг помага на бъдещите майки не само да се чувстват добре и сигурни в тялото си, но и да повярват и да разкрият своята вътрешна сила, за да имат едно пълноценно и прекрасно раждане, с грижа за новия живот, който идва.

Друга основна причина за избора на този курс, е и цялостната и пълна подготовка за естествено активно раждане, която обхваща работа и с трите тела – физическото (упражнения , пози, дихателни практики), емоционалното (работа със страховете, тревожността и натрапчивите мисли), менталното (трансформация на нежеланите опасения в позитивни утвърждения).

Това не е само курс за бременността, но и за живота въобще, за изкуството как да се превърнем в  творци на своя живот и в съ-творци на новия живот.

RosiroundКурсът е създаден от Росица Божкова (Ука, Пурна) – йога инструктор, Childbirth educator, дула, психолог и майка на три деца. Автор на книгата – дневник „Докато Аз и Ти сме Едно“.

„Върху основата на йога, с която се занимавам от 1998 г.  и академичната ми специалност по психология (с  дипломна работа по пренатална и перинатална психология), с допълнителни квалификации по хипнотерапия, сертификационни тренинги за дула и инструктор по раждане, с участието ми в международни конференции и срещи на акушерки и дули от цял свят, обогатявам този тренинг от 2005. Курсът „Носещи живот в себе си“, който предлагам  на бъдещите майки е есенцията на многогодишната ми опитност, обхващаща както работа с физическото, така и с емоционалното и ментално тяло за щастлива бременност и прекрасно раждане. Пренаталното възпитание, което за мен е лична кауза, е широко застъпено в основната идея на курса, както и в книгата – дневник „Докато Аз и Ти сме Едно“ (очаквайте март 2017 г., издателство Изток – Запад).

Вижте резултатите от нашата анкета за влиянието на пренаталното възпитание и курса „Носещи живот в себе си“ върху децата от гледна точка на майките, години по-късно… 

Отзиви за курса – прочетете тук

Извадки от отзивите:


„Опитът ми от двете раждания показа колко е важно човек да е информиран и да търси възможностите да повлияе своето раждане така, че то да протече добре. И установих, че цялостната подготовка и нагласа играят много важна роля.Тук идва моментът да ти благодаря, мила Роси, за това, което ти ми даде в моята подготовка за чудото на раждането. Курсът ти и другите часове по йога за бременни ми бяха невероятно полезни в много отношения. Упражненията ми помогнаха да спя по-добре нощем в периода, когато имах сериозни болки в гърба и кръста. Но не само това. При теб намерих една красива атмосфера на мир, женска съпричастност и енергия, която много ми помогна да събера сила за това, което ми предстоеше. Свързах се по-добре със себе си (и физически, и духовно), с жените от моето семейство, осъзнах различни тежести от миналото, които ми пречеха, видях ясно страховете си по отношение на раждането и ми стана по-лесно да ги приема. Станах по-мотивирана да се грижа за себе си, да отделям време за връзката с детето си. Дискът с релаксацията ми беше много полезен. А и домашните от курса също много ми харесаха. Особено интересно ми беше това за раждането. Невероятно е как нещата се наредиха точно така, както си ги бях представяла . Всичките ми желания се сбъднаха, получих дори неща, за които не бях и мечтала. Заниманията в „Янтра” ми помогнаха да си изградя положително очакване за нещата и да имам доверие в правилността на това, което щеше да ми се случи, независимо дали отговаря на моите първоначални желания или не. Отидох в болницата щастлива и изживях едно истинско чудо.“


„Включих се в курса на Роси в началото на 5-тия месец от бременността. Прилагах на практика всички насоки от курса – позитивните утвърждения, общуване с детето, съвместна подготовка за раждането. Ефектът за мен е здравата връзка между мен и детето, също така една прекрасна и спокойна бременност, изпълнена с удовлетворение от нашето общуване. Трудно е да се опише ефектът от курса, който посещавах и упражненията, които практикувах до последните дни преди раждането с диска. Но накратко- за мен и бебето беше невероятно.


„Чувствах се сравнително подготвена за раждането и въпреки че не знаех какво да очаквам и как ще протече при мен, не изпитвах страх. Чувствах се подготвена и за първата среща с бебето, както и за закърмването. Посещавах часовете по йога, което оказваше прекрасно въздействие върху тялото и духа ми.
Всяка сутрин след дихателните упражнения и медитацията, които си правя от доста време, пращах на детето послания, които Роси ми беше помогнала да формулирам.


Имах прекрасна бременност и страхотно раждане – в смисъл точно каквото си го бях пожелала, не останах разочарована от болничните грижи, дори напротив, въпреки че раждах в държавна болница.
Нямах проблеми с кърменето /въпреки че в началото си беше предизвикателство/. Бебето ми беше много спокойно, което допринесе за чудесно майчинство.“


 

Видео представяне на курса по BBT


Продължителност и структура на курса:

Курсът се състои от  пет посещения ( от 2 часа и половина всяко), три онлайн лекции, с включен подарък „Релаксация за Носещи живот в себе си „. Дневният курс се провежда в петък от 10.30 до 13.00 ч., вечерния в понеделник от 18.30 до 21.00 ч. При събиране на група от 12 души курсът стартира. Ако имате желание да се включите, моля, заявете своето желание за участие, за да бъдете уведомени за началото на следващия курс. Проверете в графика за актуална информация или се абонирайте за информационния ни бюлетин.Закупувайки си участие в курса, вие получавате:

1. Пет модула с теоретична част (лекция) и йога практика, съобразена с материала от теоретичната част, които включват:

 1. Как детето учи в утробата – кога какво се развива и в кой месец от бременността какво е подходящо да се прави; Как преживяванията на майката се отразяват върху растящото в нея дете и как може да дари детето си със здраве, любов, красота и други желани качества.  Визуализации и медитации, свързани с пренаталното общуване. Практика: основни упражнения за поддържане на добра физическа форма по време на бременността. Изкуството на релаксацията.
 2. Какво представляват емоциите и защо емоционалният фон на бременността се отразява върху характера на бъдещия човек. Как да разпознаем и обезвредим емоционалната отрова и да се погрижим за своето добруване и благополучие. Как да трансформираме негативните емоции. Инструменти за придобиване на увереност, стабилност и вяра в себе си : ресурсно състояние, котва, лично утвърждение; Практика: основни упражнения за поддържане на добра физическа форма по време на бременността – продължение. Основи на правилното дишане.
 3. Кои ментални модели поддържат емоционалната отрова. Как да ги разпознаем и трансформираме? Как нашите мисли влияят върху реалността , можем ли да ги контролираме и как? Инструменти за работа с менталните записи и натрапчиви мисли. Практика: основни упражнения за поддържане на добра физическа форма по време на бременността – продължение. Упражнения за тазовото дъно (Кегелс);
 4. Подготовка за раждането – Външна и вътрешна среда, основни насоки и благоприятни условия за протичане на раждането като естествен физиологичен процес. Работа със страховете – здравословен и нездравословен страх, как да ги разграничаваме и неутрализираме. Практика: основни пози и дихателни техники за първия етап на раждането – как да си помогнем за по-бързо разкритие и за отпускане по време на контракции. Естествено обезболяване.
 5. Подготовка за мечтаното раждане – физическа, емоционална и ментална. Подготвителни упражнения за раждането, основни принципи на процеса, пози, дишане, звуци, психоемоционална подготовка.  Основни пози и дихателни техники за втория етап на раждането – изкуството на напъна – какво да правим и какво да не правим. Важността  на първите мигове и първия контакт.

2. Теоретични лекции „Силата на майката“ – вече в електронен вид, съдържaщи:

 • Първи модул – Пренаталното общуване  – „Аз и ти сме едно“ – теоретична плюс практическа част
 • Втори модул – Раждащият се човек – „Важността на първите мигове“
 • Трети модул – „Да дариш живот“

 


3. Релаксация за „Носещи живот в себе си“

 • Ще получите линк за сваляне на аудио програма, която може да слушате всеки ден и която ще ви помогне да релаксирате както тялото, така и ума, да се отпуснете и насладите на вътрешните пътешествия и визуализации, на срещата с Вашето неродено дете.

 


 Кога и къде се провежда?

За 2017 година при събиране на 12 записали се , курсът стартира на:

13 януари – пет поредни петъка от 10.30 до 13.00 ч.

Следващите курсове очаквайте от 17 март и от  14 април.  При интерес е възможно и записването във вечерен курс (пет поредни понеделника от 18.30 до 21.00 ч.). Отправете запитване до info@natalyoga.net  или се обадете на телефон 0878 11 58 51.


Курсът се провежда в Арт Йога Студио Янтра, което се намира в гр. София, кв. Изгрев, ул. Незабравка 33. Виж на картата.
Провежданията на курса ще бъдат отбелязани в графика на студио Янтра. Моля следете графика в случай на промяна.


График

 

 


 Цена

Цената за целият курс е 120 лв., което включва петте модула, трите онлайн лекции „Силата на майката“, електронно копие от релаксацията за „Носещи живот“ и допълнителни материали от книгата – дневник „Докато Аз и Ти сме едно“.

 


Записване и плащане

Можете да заплатите, както на място в студио Янтра, така и през системата на ePay от формата по-долу. Ако ще заплащате през ePay, моля направете видими вашето ИМЕ и/или имейл адрес, за да можем да асоциираме плащането на курса с вас.

Курс „Носещи живот“ – 120 лв.

Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Ако планирате да заплатите на място в студио Янтра е желателно предварително да заявите желанието си за участие, попълвайки формата по-долу:


В помощ към курса

1. В студио Янтра провеждаме и допълнителни часове и практики към курса, които се предлагат само с предварително записване:

 • Важността на връзката с майката и с женската линия. Практика за свързване с женския кръг на силата.
 • Връзка с душата на детето – Арт сесия
 • Пренатално пеене и отпускане на гласа
 • Практика за връзка със собственото раждане и преживяванията на раждащият се човек.
 • Техники за освобождаване от емоционални травми и блокажи

Следете графика на студио Янтра, за да се информирате кога ще се проведат допълнителните практики. Също може да регистрирате имейла си към групата за получаване на информация по имейл, попълвайки форма на края на страницата.

 2.В нашия блог сме публикували множество статии в помощ на бременността и раждането. Посетете го и научете повече за това как да си помогнете за прекрасна бременност и раждане.

3. В допълнение ви препоръчваме да посещавате груповите и индивидуалните практики в студио Янтра за „Носещи Живот“, които включват пренатална йога (йога за бременни), лични консултации, масажи, допълнителни лекции и др.


Отзиви от посетилите курса

Прочетете писмата и историите на някои от майките, посетили курса.

Вижте резултатите от нашата анкета, проведена август 2015г. за резултатите от курса и практиките по време на бременността през призмата на времето..

Comments are closed